lauantai 21. helmikuuta 2009

Tukholma


Kävimme koko perhe Tukholman risteilyllä.
Siljan Symphony lähti Helsingin eteläsatamasta keskiviikkona klo 17.

Meillä oli perhehytti yhdennessätoista kerroksessa. Hytin ikkunasta näimme ihmisiä kuhisevan promenaden. Sieltä näimme hyvin myös kannella esitetyt tanssi- ja akropatiaesitykset.








Santeri oli valitettavasti kuumeessa. Sinnikkäästi hän kuitenkin jaksoi käydä kanssamme syömässä ja torstaina myös maissa Tuhlolmassa. Matkustimme t-banalla , kokemus oli etenkin Emilialle jännittävä. 


Kävimme kahvilla vanhassa kaupungissa. Ruotsinkielen kurssilla opimme, että laskiaispulla on ruotsiksi semlan - sämpylä? Ok sitten. Kahvilareissu oli edullinen, sillä ei täällä viiden hengen kahvilakäynnistä selviä 20 eurolla.

Kaupungilla lompsimisen jälkeen menimme laivalla heidän kylpylään jossa etenkin Emilia ja Sandra viihtyivät. Santeri lämmitteli itseään Alexin kanssa saunassa.









Paluumatkan illallisella kävimme buffetissa. Kokemus ei ollut laisinkaan niin miellyttävä kuin menomatkan bistro Maxime oli ollut. Bufetin taso on selvästi laskenut sen jälkeen, kun Silja on siirtynyt Tallinkin omistukseen. Ateriaan kuului myös viinit - enpä ole aikoihin maistanut niin vetisiä ja mitään sanomattomia viinejä. Miksi niitä edes tarjotaan? Eli kun haluaa syödä hyvin on siitä myös oltava valmis maksamaan!  33 euroa keskinkertaisiin buffetruokiin per aikuinen on ihan hukkaan heitettyä rahaa. 25 euroa lisää ja Maximen ruoka oli jo maistuvaa - puhumattakaan hyvästä viinistä. Lisäksi ympärisö oli miellyttävä. Vaikka omia lapsia on kolme, niin silti en ymmärrä sitä, että buffetissa pienet lapset saivat juosta ruokaa noutavien ihmisten jaloissa. Rasittavaa! 
Pitää muistaa, tämä kun seuraavan kerran lähtee risteilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti